Tero, mitäs tyyppejä?

Tero 30v, mitäs tyyppejä?

Eli hei, olen Tero. Olen valmistunut Jyväskylän yliopistosta kulttuuripolitiikan maisteriohjelmasta pääaineena yhteiskuntapolitiikka. Sivuaineita on tullut harrastettua aineopintojen verran tilastotieteestä ja perusopinnot kansantaloustieteestä, sosiologiasta ja psykologiasta.

Tällä hetkellä työskentelen Yläkaupungin yössä festivaalituottajana, sitä ennen tein Arktisen Upeeta -elokuvafestivaalin ohjelmaa ja muuta tuotantoa. Freelancer-DJ:nä on tullut häärättyä vuosikaudet ja nyt muutama vuosi myös ravintola Freetimen ohjelmistovastaavana. Silloin tällöin myös käyn digileffaprojektoria pyörittämässä. Virkamiestäkin olen harjoitellut ministeritasolla Opetus- ja kulttuuriministeriössä.

Opiskeluiden ja töiden ohella olen ollut melko aktiivinen kulttuurin saralla. JELMU RY:ssä toimin vuosia vähän aktiivisemmin tehden sitä sun tätä, nykyään vähän passiivisemmin. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (eli JYYn) kulttuurivaliokunnassa on tullut harjoitettua kaikenlaisia tapahtumanjärjestämisiä vuosikaudet ja vuoden olin kulttuurivaliokunnan puheenjohtajanakin. Kaikkea Hevikaraokesta Jyrockkiin ja Vapaa Kinoon.

Yksityisenä tapahtumajärjestäjänäkin on tullut häärittyä vuosikaudet. Alkoi Hulinaklubilla, sitten oli Kehittyvien maakuntien diskoa (KMD) ja tällä hetkellä aktiivisesti pyörii vielä Juostenkutsut. Kyllä, olen juurikin se tyyppi, joka soittaa hassua musiikkia kylpytakissa. JKL All Stars -minifestivaali on myös yksi projekti, jossa olen ollut jonkinlaisessa vetovastuussa, viime aikoina se projekti on vähän tosin jäänyt muiden kiireiden alle.

Politiikkaa on tullut harrastettua ikäänkuin aina. Yhteiskunnallisesta keskustelusta olen aina ollut kiinnostunut ja harrastan sitä edelleen melkeinpä päivittäin. Toimin Jyväskylän vihreiden valtuustoryhmässä ensimmäisenä varavaltuutettuna eli lähes jokaiseen kokoukseen kutsu käy. Sen lisäksi olen Jyväskylän lukiokoulutusliikelaitoksen johtokunnan jäsenenä pohtimassa miten järjestää lukiolaisille opinnot niukkenevien resurssien vallitessa. Näiden lisäksi istuin JYYn edustajistossa kaksi kautta Grönionin edustajistoryhmässä.

Vapaa-ajalla istun hämmentävän paljon boksereissani tietokoneen ääressä. Kyllä, netissä on paljon kaikkea jännää ja pääsee esimerkiksi keskustelemaan niistä yhteiskunnallisista asioista. Musiikkia tulee myös kulutettua monessa muodossa ja kesät menee festareita kiertäessä. Leffojakin tulee harrastettua ihan suht vakavastikin, löytyy se videotykkikin, Myös video- ja lautapelejä tulee harrastettua sekä liian vähän liikuntaa. Ja mitä enemmän näitä kaikkia tekee ystävien kanssa, niin sitä parempi.

Koska mielipiteet populaarikulttuurista ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin politiikasta, niin täältä näkee levy- ja leffa-arvioitani ja Last.fm:stä voi stalkata, mitä kuuntelen.  Spotify-soittolistani voi myös ottaa haltuun, hyvää settiä.

Luottamustoimeni kronologisesti

  • Keski-Suomen elokuva keskus RY:n hallituksen varapuheenjohtaja 2014-
  • Jyväskylän elävän kulttuurin yhdistys JKL Massive RY:n hallituksen varapuheenjohtaja 2013-
  • Jyväskylän kaupunginvaltuuston Vihreiden valtuustoryhmän 1. varajäsen 2013-
  • Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunnan varajäsen 2013-
  • Jyväskylän lukiokoulutus -liikelaitoksen johtokunnan jäsen 2013-
  • Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kulttuurivaliokunnan puheenjohtaja 2009-2010
  • Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston jäsen kausina 2008-2009 ja 2010-2011
  • Jyväskylän yliopiston yhteiskuntapolitiikan mentor 2007 ja tutor 2008
  • JELMU RY:n valtuuston jäsen 2006-2007

Jos jotakuta kiinnostaa, että mitä mieltä minä jostain Jyväskylään liittyvästä asiasta olen, niin voi kommentoida tähän blogiin tai pistää ihan sähköpostia etunimi.sukunimi@gmail.com. Soittaakin saa 045-6737532, jos sen kokee luonnollisemmaksi lähestymistavaksi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s